Son dönemde sakin seyreden otomobil piyasasına heyecan katacak bir gelişme yaşandı. Çinli otomotiv devi Changan, Türkiye pazarına giriş yapıyor. İlk etapta birkaç modelle karşımıza çıkacak olan Changan'ın en dikkat çekici aracı ise 450 bin TL'ye satılacak olan Lumin Corn modeli olacak.

Elektrikli otomobil şarj istasyonları zamlanıyor Elektrikli otomobil şarj istasyonları zamlanıyor

Üç kapılı mini otomobil formatında tasarlanan Changan Lumin Corn, Smart markasının ikili otomobillerini hatırlatıyor. Ancak Citröen Ami gibi benzer modellere kıyasla daha büyük ve üstün özelliklere sahip.

Performans ve Menzil

Changan Lumin Corn, 41 beygir gücünde bir elektrik motoru ile donatılmış ve 13 - 18 kWh kapasiteli lityum polimer pillerle destekleniyor. Bu sayede maksimum 101 km/saat hıza ulaşabiliyor. Menzil konusunda ise en kötü şartlarda bile 220 km’ye kadar çıkabilen Lumin Corn, ideal şartlarda menzilini 300 km’ye kadar artırabiliyor.

Fiyatlandırma ve Türkiye’ye Geliş Tarihi

Changan Lumin Corn’un başlangıç paketi 7000 dolar olarak belirlenmişken, ek gümrük vergisi, ÖTV ve KDV ile birlikte Türkiye’deki fiyatının 450 bin TL civarında olması bekleniyor. Changan’ın Türkiye lansmanının yılın ikinci yarısında gerçekleşmesi ve Türkiye otomobil pazarına getireceği yenilikler merakla bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ