2024 yılında Ramazan ayı, 11 Mart Çarşamba günü başlayacak ve 9 Nisan Perşembe günü sona erecek. Ramazan Bayramı ise, 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Böylece, Ramazan Bayramı üç gün sürecek.

2024 Ramazan Bayramı tatili süresi

Ramazan Bayramı tatili, resmi tatil kapsamında olduğu için, çalışanlar 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma günlerini tatil yapacak. Ayrıca, bayramın son günü olan 12 Nisan Cuma gününün ardından gelen hafta sonu da tatil olacak. Böylece, bayram tatili beş güne çıkacak.

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, şehit ve gazi yakını gençlerle buluştu: Uzayda hak ettiğimizi alacağız Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, şehit ve gazi yakını gençlerle buluştu: Uzayda hak ettiğimizi alacağız

Ancak, bazı çalışanlar için bayram tatili daha da uzayabilir. Eğer, Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi günü ile yarım gün mesainin olduğu arife günü olan 9 Nisan Salı günü idari izin olarak kararlaştırılırsa, bayram tatili dokuz güne çıkabilir. Bu durumda, bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü sona erecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ