Birincisi sönük geçen festival ile ilgili yapılan, hiçbir yapıcı eleştiriden ders alınmıyor. Sanatçı da, akademisyen de olsa kendini geliştirmiyor, bildiği yolda devam ediyor. Sanki, bizler başarısız olmalarını bekliyoruz!..

Sonra da gelişme bekleniyor!..

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde olan festival, İBB CHP`ye geçtiği için olsa gerek Beyoğlu Belediyesi ve Sanat Hayattır Derneği, müzikal içeriği Yavuz Bingöl Sanat Merkezi tarafından hazırlanmıştı.

23 Aralık`ta Sanat ve Tasarım Fakültesi`nde yapılan ve iyi düşünülmüş, yararlı olacak bu panelin ana konusu belli değildi. (Basın toplantısında Grand Pera`da yapılacak diye açıklanmış ki, basında öyle yazıyordu)

Kişilere çağrı yapılmış ve 'ne hakkında konuşursun?' denilerek program oluşturulmuştu. Amaç, sorunlara çözüm sunmaktan öte, bir sohbet-paylaşım şeklinde düşünülmüş, alanında uzman değerli arkadaşlar çağrılmıştı. Basıldığında üzerinde daha rahat konuşabiliriz.

Kurultay, sempozyum, kongre, panel nedir?..

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali nde halk müziği paneli, enstrüman sergisi ve bağlama yapım atölyesinin de yer alacağı açıklanmıştı;

Ama, sergi ve atölye hakkında bilgi edinilemedi.

Bedia Akartürk, Gülşen Kutlu, Şükriye Tutkun, Suzan Kardeş, Özlem Özdil, Ender Balkır, İsmail Altunsaray, Grup İmera, Gülay, Tolga Kaya, Emel Tasçıoğlu, Şems Trio ve Aysel Yakupoğlu, Alim Qasimov, Divanhana, Mustafa Keser,Kubat, Erkan Oğur, Yavuz Bingöl, Elif Buse Doğan, Apolas Mermi, Ü mit Yılmaz, Çiğdem Elmas, İsmail Demircioğlu konser verecek diye açıklanmıştı;

Konsere duyuruları yine yetersiz kalmış olacak ki, çok az bir seyirci ile yapıldı. Örneğin 100 öğrencime sordum, 90`ı 'haberim yok' dedi, 2 si 'katıldığını (Maçka konserine), ama salonda 30 öğrenci seyirci olduğunu' söyledi. Oysa, geçen yılda aynı sorun yaşanmıştı. Uluslararası olarak iki-üçismin çağrılmasıyla iş kotarılmıştı ki, en azından yarı yarıya olmalıydı.

Bakalım,3. sü yapılırsa, yine aynı hatalarla mı olacak?