Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 18 il için sarı kodlu uyarı verdiği bildirildi. İstanbul'da havanın cuma gününe kadar açık olması beklenirken, Doğu Anadolu'da ise iki gün daha yağış hakim olacak. Sıcaklıklar kademe kademe artış gösterecek. Ayın 15'inden itibaren ise sıcaklıkların yaz değerlerine yükselmesi bekleniyor.

Harita-81

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava Yağmur 2

 

Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Yağmur

Güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey yönlerden, Güney Doğu Anadolu'da güney yönlerden, hafif zaman zaman orta, yağış olan yerlerde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Hava Sıcaklar

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağış tahminlerine göre, Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeyinin 2000 metre üzeri yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.

Don uyarısı!

Hava tahminlerine göre, iç kesimlerde hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Bu durum, Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde Pazartesi gece saatlerine kadar, İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir) ise Salı gece saatlerine kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don hadisesine neden olabilir.

Bu durumdan etkilenebilecek özellikle çiftçiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmekte.

Meteoroloji, 18 il için de sarı kodlu uyarı verdi.

İşte o iller:

Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman, Şırnak, Ardahan

Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Batıya bahar, doğuya kuvvetli sağanak geliyor (Bu hafta hava nasıl olacak?) - 5

Sıcaklar artacak

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, 15 Mayıs'tan sonra hava sıcaklıkların artacağını ve mevsim normallerine  çıkacağını dile getirdi.

Hava Marmara-1

Marmara

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava tahminlerine göre, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli'de parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Edirne'de sıcaklık en yüksek 24°C olarak tahmin edilirken, İstanbul'da 19°C, Kırklareli'nde 21°C ve Kocaeli'nde 20°C olarak öngörülüyor. Bu illerde genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Batıya bahar, doğuya kuvvetli sağanak geliyor (Bu hafta hava nasıl olacak?) - 7

Konya'dan depremzede 100 nişanlı çift için hazırlanan malzemeler Kahramanmaraş'a gönderildi Konya'dan depremzede 100 nişanlı çift için hazırlanan malzemeler Kahramanmaraş'a gönderildi

Ege

Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Uşak'ta parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Afyonkarahisar'da sıcaklık en yüksek 18°C olarak tahmin edilirken, Denizli'de 24°C, İzmir'de 25°C ve Uşak'ta 20°C olarak öngörülüyor. Bu illerde genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Hava Ege-1

Akdeniz

Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde, Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde ve Adana'nın doğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların yerel kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Adana'da sıcaklık en yüksek 24°C olarak tahmin edilirken, Antalya'da 27°C, Burdur'da ise 20°C olarak öngörülüyor. Bu illerde genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Hatay'da ise sıcaklık 21°C olacak ve parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava öngörülüyor. Bu yağışların yerel kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Hava Akdeniz-1

İç Anadolu

Hava tahminlerine göre, Ankara, Eskişehir, Konya ve Yozgat illerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sivas çevrelerinde ise aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Ankara'da sıcaklık en yüksek 18°C olarak tahmin edilirken, Eskişehir'de en yüksek 19°C, Konya'da en yüksek 16°C ve Yozgat'ta en yüksek 11°C olarak öngörülüyor.

Bu illerde genel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Hava Iç Anadolu-1

Batı Karadeniz

Hava tahminlerine göre, Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak illerinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Bu bölgelerde genel olarak güneşli ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Bolu'da sıcaklık en düşük 17°C olarak tahmin edilirken, Düzce'de en düşük 18°C, Sinop'ta en düşük 16°C ve Zonguldak'ta en düşük 15°C olarak öngörülüyor. Bu illerde genel olarak parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Hava Orta Karadeniz

Orta ve Doğu Karadeniz

Doğu Karadeniz bölgesi ile Ordu ve Tokat çevrelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bu bölgelerde zaman zaman aralıklı sağanaklarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülmesi öngörülüyor.

Amasya ve Samsun'da ise parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor.

Amasya'da sıcaklık en düşük 15°C olarak tahmin edilirken, Samsun'da ise en düşük 16°C olarak öngörülüyor. Tokat ve Trabzon'da ise sıcaklık sırasıyla en düşük 14°C ve en düşük 14°C olarak tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde aralıklı sağanaklar ve gök gürültülü sağanaklar görülecek.

Hava Batı Karadeniz-1

Doğu Anadolu

Tahminler göre, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak ve zaman zaman aralıklı sağanaklarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Kuzeydoğu bölgesinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı tahmin ediliyor.

Erzurum ve Kars'ta sıcaklık en düşük 11°C, en yüksek 11°C olarak tahmin ediliyor. Malatya'da en düşük 13°C, Van'da ise en düşük 15°C olarak öngörülüyor. Bu bölgelerde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, yağışların güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava Doğu

Güneydoğu Anadolu

Hava durumu tahminlerine göre, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Bu bölgelerde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor ve zaman zaman aralıklı sağanaklarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Gaziantep ve Şanlıurfa'da da benzer bir hava durumu bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Aralıklı sağanaklarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Sıcaklık ise Diyarbakır'da en düşük 17°C, en yüksek °C, Gaziantep ve Şanlıurfa'da ise en düşük 18°C, en yüksek 18°C olarak tahmin ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ